1.9.11

Tagliatelle cu ciuperci

Pentru 4 persoane

Timp pregătire 15 minute

  • Timp de gătire 15 minute
  • Ingrediente

* 1 cutie de ciuperci (400g)

* 2 hașme

* 20 cl smântână (sau iaurt) cu 0% grăsime sau smântână de soia

* 400 g tagliatelle integrale

* Sare, piper

Acest fel de mâncare are avantajul de a putea fi pregătit cu mai mult timp înainte. În acest caz, poate fi reîncălzit la microunde sau într-o crăticioară, la foc mic.

Ciupercile se scurg bine și se amestecă într-un blender până se obține un piure.

Se zdrobesc hașmele și se amestecă cu piureul de ciuperci.

Compoziția se varsă într-o tigaie care nu se lipește și se lasă să fiarbă la foc mic, amestecând constant, pentru a ajuta apa să se evapore mai repede. Se încorporează smântâna si se continuă fierberea încă 2-3 minute. Se adaugă sare și piper și se ia tigaia de pe foc.

Pastele se pun la fiert după ce apa a dat în clocot și se lasă 5-6 minute. Când sunt al dente, se scot din cratiță și se scurg bine.

Se servesc în farfurii individuale. Peste ele se toarnă din abundență crema de ciuperci.

No comments:

Post a Comment