![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi0TlIpMtDTnEY4Lhuu10CbgAx-lx6OgA4bvbefNPEtZ8NxX8V9rNU6uM1rVfbNY0LWSDgODh2VVnTnJ6gDYnsoQBChdqQENKRiLY7LEdCYw6klm7PTechtj5NJhx3t8_IYK6xsrCi9vnUl/s320/somon.jpg)
Pentru 4 persoane
Timp pregătire 15 minute
- Ingrediente
* 750 g file de somon foarte proaspăt, fără piele
* 1 lămâie verde
* 1 lingură de sos tamari (sos de soia)
* 3 linguri de ulei de măsline
* 3 hașme (cepe franțuzești) tocate fin
* 1 lingură de ghimbir ras
* 2 linguri de mărar tocat fin
Fileul de somon se taie cubulețe de un centimetru.Într-un vas adânc se varsă sosul de soia, zeama de lămâie și uleiul de măsline. Se adaugă hașmele, ghimbirul și jumătate din cantitatea de mărar tocat.
Se amestecă totul bine, pentru a se obține un sos omogen.
Se încorporează bucățelele de somon.
Se servește în farfurii individuale, decorate cu restul de mărar și cu cîteva frunze de salată.
No comments:
Post a Comment