2.9.11

Tartar de somon crud


Pentru 4 persoane

Timp pregătire 15 minute

  • Ingrediente

* 750 g file de somon foarte proaspăt, fără piele

* 1 lămâie verde

* 1 lingură de sos tamari (sos de soia)

* 3 linguri de ulei de măsline

* 3 hașme (cepe franțuzești) tocate fin

* 1 lingură de ghimbir ras

* 2 linguri de mărar tocat fin

Fileul de somon se taie cubulețe de un centimetru.

Într-un vas adânc se varsă sosul de soia, zeama de lămâie și uleiul de măsline. Se adaugă hașmele, ghimbirul și jumătate din cantitatea de mărar tocat.

Se amestecă totul bine, pentru a se obține un sos omogen.

Se încorporează bucățelele de somon.

Se servește în farfurii individuale, decorate cu restul de mărar și cu cîteva frunze de salată.

No comments:

Post a Comment