30.8.11

Brioșe

Pentru 4 persoane

Timp de pregătire 15 minute

  • Timp de gătire 20 de minute
  • Ingrediente

* 300 g făină integrală

* 1 lingură ulei de măsline

* 70 g fructoză

* 3 linguri de drojdie

* 15 cl lapte

* 10 cl smântână degresată

* 2 ouă întregi

* 1 gălbenuș

* 1 lingură esență naturală de vanilie

* Ulei pentru uns forma

Se preîncălzește cumptorul la 180ºC (nivelul 6). Se ung cu ulei 12 forme pentru brioșe, apoi se tapetează cu hârtie de copt.

Într-un bol pesntru salată se amestecă făina, uleiul de măsline, fructoza și drojdia. Se adaugă laptele, smântâna, ouăle întregi, gălbenușul și vanilia. Se amestecă totul bine până se obține o pastă omogenă, cu care se umplu formele. Acestea nu trebuie să fie pline, ci umplute doar pe trei sferturi.

Se bagă formele la cumptor și se lasă aproximativ 20 de minute.

Brioșele se scot din forme și se lasă să se răcească înainte de a se consuma.

No comments:

Post a Comment