30.8.11

Taboule cu quinoa

Pentru 4 persoane

  • Timp pregătire 20 minute
  • Timp de gătire 30 minute
  • Timp de refrigerare 6 ore
  • Ingrediente

* 250 g quinoa

* 3 lămâi

* 4 linguri de ulei de măsline

* 3 roșii

* 1 castravete

* 1 ardei roșu

* 1 legătură de pătrunjel

* Aproximativ 20 de frunze de mentă

* Sare, piper

Quinoa se spală sub un jet puternic de apă, după care se scurge bine șe se pune la fiert într-un vas mare (pentru o unitate de quinoa, două unități de apă). Se lasă să fiarbă fără capac timp de 8-10 minute, după care se oprește focul și se lasă boabele să se umfle încă 10 minute. Acestea trebuie să-și dubleze volumul.

Se așază quinoa într-un vas mare pentru salată. Se adaugă zeama de lămâie și uleiul de măsline. Se pun un vârf de piper și unul de sare și se amestecă bine.

Se taie roșiile, castravetele și ardeiul cubulețe, după care se toarnă în vasul de salată, peste quinoa, și se amestecă bine. Se acoperă vasul cu o folie transparentă și se lasă la frigider cel puțin 6 ore.

Cu o oră-două înainte de masă, se toacă pătrunjelul și menta și se amestecă cu restul salatei

No comments:

Post a Comment