9.9.11

Clafoutis cu ceapă și bacon

Pentru 4 persoane
  • Timp de pregătire 25 minute
  • Timp de gătire 50 minute
  • Ingrediente

* 3 cepe mari

* Ulei de măsline

* 200 g bacon tăiat cubulețe

* 4 ouă

* 25 cl brânză proaspătă de vaci, cu 0% grăsime

* 100 g cașcaval gruyere ras

* Pătrunjel

* Sare, piper

Ceapa se toacă și se călește la foc mic, într-o tigaie cu ulei de măsline. Când e gata, se scoate pe o hârtie absorbantă, pentru a îndepărta surplusul de grăsime.

Tot la foc mic se prăjesc și cubulețele de bacon, astfel încât să lase cât mai multă grăsime și apă. Se scot și acestea pe o hârtie absorbantă.

Într-un vas adânc, se bat ouăle și brânza proaspătă. Se adaugă cașcavalul ras, sare și piper.

Se preîncălzește cuptorul la 170ºC (nivelurile 5/6)

Se unge cu ulei un vas sau o tavă de cuptor, apoi se toarnă amestecul. Pe deasupra se presară ceapa călită și baconul prăjit.

Vasul se dă la cuptor, unde se lasă aproximativ 40 de minute.

Plăcinta se servește caldă sau rece, cu salată verde. Deasupra se presară pătrunjelul proaspăt tocat.

No comments:

Post a Comment