10.9.11

Omletă cu spanac

Pentru 4 persoane

Timp de pregătire
15 minute
  • Timp de gătire 15 minute
  • Ingrediente

* 1 ceapă

* Ulei de măsline

* 4 roșii

* 600g frunze proaspete de spanac

* 4 ouă

* 1/2 linguriță de boia dulce

* Sare, piper

Se toacă ceapa și se călește într-o tigaie cu puțin ulei de măsline. Se oprește focul.

Roșiile se cufundă într-o oală cu apă fiartă timp de 30 de secunde, după care se decojesc și se păstrează doar pulpa.

Se pune din nou pe foc tigaia cu ceapă, peste care se adaugă pulpa de roșii. Se lasă la foc mic timp de 1 minut, amestecând ușor. Se încorporează și spanacul și se lasă să se înmoaie aproximativ 10 minute.

Într-un vas adânc, se bat ouăle, apoi se adaugă sare, piper, boia dulce. Amestecul se toarnă în tigaie. Se lasă pe foc, amestecând din când în când.

Se servește imediat ce ouăle sunt făcute, adăugându-se înainte un fir de ulei de măsline.

No comments:

Post a Comment