11.9.11

Piept de curcan cu paprica

Pentru 4 persoane

  • Timp de pregătire 15 minute
  • Timp de gătire 15 minute
  • Ingrediente

* 4 bucăți subțiri de piept de curcan

* 1 ardei roșu

* 2 cepe

* Ulei de măsline

* 1 lingură de paprica

* 25 cl de smântână slabă (smântână de soia)

* 1 lămâie

* Sare, piper

Se taie carnea în fâșii subțiri. Ardeiul se spală și se taie cubulețe, după ce se înlătură cotorul. Se toacă ceapa.

Într-o cratiță se încinge uleiul de măsline și se prăjește carnea la foc mic, până se rumenește ușor. Se scoate carnea pe o farfurie, iar în uleiul rămas se călește ceapa, fără să se coloreze prea tare.

Se adaugă ardeiul tăiat și se lasă cratița la foc mic încă 5 minute., după care se pune la loc carnea. Se sărează și se piperează.

Se ia cratița de pe foc, apoi se presară paprica și se încorporează smântâna. Se pune din nou cratița pe foc, unde se lasă 1-2 minute.

Înainte de a se servi, se adaugă în farfurie un strop de zeamă de lămâie.

No comments:

Post a Comment