12.9.11

Andive cu jambon

Pentru 4 persoane
  • Timp de pregătire 20 minute
  • Timp de repaos 2 ore
  • Timp de gătire 1h 10
  • Ingrediente

* 4 andive mari

* 8 felii de jambon alb degresat

* ½ l lapte degresat

* 250 g cașcaval gruyere ras

* Sare, piper

Andivele se fierb în apă sau la aburi timp de 30-45 de minute. Sunt bine făcute atunci când pot fi tăiate ușor cu un cuțit ascuție. Se lasă să se scurgă foarte bine timp de câteva ore, cât să nu mai lase apă.

Andivele se taie în două pe lungime, apoi fiecare jumătate se rulează în câte o felie de jambon și se așază într-o tavă pentru cuptor.

Se preîncălzește cuptorul la 160ºC (nivelurile 5/6).

Se încălzește laptele fără să dea în clocot. Se varsă într-un castron în care se adaugă progresiv 150 g de cașcaval ras, amestecându-se cu ajutorul unei lingurițe, până când acesta se topește și se obține astfel un substitut pentru sosul bechamel. Se adaugă un vârf de sare și unul de piper. Se varsă sosul peste andive și se dă tava la cuptor timp de 30 de minute.

Porniți grătarul.

Scoateți tava din cuptor și presărați deasupra restul de cașcaval. Gratinați câteva minute.

No comments:

Post a Comment