13.9.11

Pere în ciocolată

Pentru 4 persoane

  • Timp de pregătire 15 minute
  • Timp de gătire 50 de minute
  • Ingrediente

* 4 pere frumoase

* 1 lingură fructoză

* 50 g de ciocolată neagră cu peste 70% cacao

Perele și fructoza se așază într-o oală și se acoperă cu apă. Se lasă să fiarbă 30-45 de minute, în funcție de soiul și dimensiunea perelor. Sunt fierte când lama unui cuțit ascuțit pătrunde în pulpa lor fără să întâmpine nicio rezistență.

Într-o altă oală se încălzesc 12 cl de apă. Se ia vasul de pe foc, și în apa caldă, se dizolvă ciocolata ruptă în bucățele. Oala cu ciocolată se păstrează caldă în bain-marie.

Se curăță cu atenție perele de coajă. Se pune fiecare fruct în câte un castron și se toarnă pe deasupra ciocolata caldă.

No comments:

Post a Comment