23.11.11

Fasole alba uscata gratinata

Ingrediente:
*350 g fasole alba uscata
*1 rosie (facultativ)
*3 tulpini praz (nu foarte mari)
*1 lingurita usturoi taiat mic
*1 lingura unt (ulei)
*1 lingura ulei
*sare, piper
*150 ml smantana
*o mana buna de parmezan ras (proaspat ras, daca se poate)

Mod de preparare:
Fasolea se inmoaie peste noapte, se fierbe cu rosia (acidul din rosie inmoaie pielita fasolei) pana e moale (timpul depinde de cat e de veche).

Prazul se curata si se taie oblic in fasii subtiri. Se prajeste in unt si ulei cu usturoiul, se adauga sarea si piperul. Se adauga fasolea si smantana. Se pune totul intr-o forma termorezistenta, se presara parmezanul pe deasupra si se da la cuptorul preincalzit (230°C) 10-15 min.

Se poate manca ca atare sau ca garnitura la fripturi.

No comments:

Post a Comment