19.4.12

Papanasi din branza de vaci


Se amesteca intr-un vas :

250 branza de vaci
1 ou
coaja rasa de lamaie
1 fiola de rom (dr. Oetker)
30-40 gr. faina de soia/linte ( 3-4 linguri)
fructoza pudra


Se amesteca totul la gramada.
Iese ceva nu prea moale, chiar mai tarisor. Daca vi se pare moale mai adaugati faina.

Se iau cu lingura bilute de coca in mana (pudrata cu faina de soia, despre mana e vorba) si se preseaza intre palme pana se aplatizeaza cam de 1 cm. grosime.

Se pun la prajit intr-o craticioara cu ulei incins. Trebuie sucite repede pe cealalta parte pt. ca se prajesc f.f. repede si se pot arde ( cred ca faina de soja e de vina).

Dupa ce le rasuciti ele se ridica la suprafata uleiului ca niste gogosi. Au iesit putine dintr-un pachet de branza dar sunt f. gustoase. Nu uitati, trebuie neaparat pudrate imediat sau se poate pune gem monti pe ele si... smantana.

No comments:

Post a Comment