21.1.13

Sos de usturoi la rece (ardei capia , rosii , usturoi si sare)


Prepararea :

Se macina ardeii, daca doresti ii poti baga la blender sa iasa cat mai fin sau poti lasa doar macinat, e la fel de bun. ( Eu de data asta am vrut sa iasa cremos si fin ca un ketchup si am blenduit ardeiul dupa macinare, am adaugat usturoiul curatat in blender cu putina sare si o parte din cantitatea de arde , am blenduit pana a iesit o crema fina, rosiile se adauga in blender si ele, se amesteca totul, se potriveste de sare, se pune in sticlute si capac, Cine nu poate manca crud (la rece) si doreste cu cat mai putina sare poate turna totul crud in sticlute si poate pune la bain marie 5-10 minute; se lasa in apa pana la racire.

Ingrediente

-3kg ardei capia (se poate pune si ardei iute dupa gust)
-300 gr usturoi
-3 kg de rosii sau cand rosiile sunt pe duca merge inlocuit cu 2 litri de suc de rosi de casa
-150 gr sare

Se amesteca totul bine pana se topeste sarea, se lasa 1-2 ore dupa care turnam in sticle.

No comments:

Post a Comment