19.2.13

Salata cu fasole si midii


Ingrediente:
- 100 grame midii
- 1 conserva 400 grame de fasole gata fiarta
- 4 catei de usturoi curatati si pisati fin de tot
- 100 grame de sunca conforma
- 150 rosii cirease coapte in cuptor
- cateva frunze de busuioc verde (merge si patrunjel)
- sare, piper proaspat macinat
- otet balsamic

Mod de prepare:

Taiati citeva rosii ciresica in doua si puneti-le cu partea taiata in sus intr-o tava mica tapetata cu folie de aluminiu. Presarati putina sare si stropiti cu ulei de masline. Dati la cuptor pentru jumatate de ora, la foc mare.

Intr-o tigaie ptrajiti feliile de sunca (bacon) conform. Scoateti feliile pe o farfurie si dati-le deoparte. In grasimea ramasa prajiti scoicile 5 minute pe o parte, 5 minute pe cealalta.

Spalati fasolea din conserva si dat-o intrun clocot. Aruncati apa.

Amestecati fasolea cu midiile si usturoiul, rosiile coapte in cuptor, sunca, asezonati cu sare, piper si otel balsamic. Prasarati putina verdeata si lasati sa se odihneasca citeva minute. Pofta buna!

1 comment:

  1. O reteta deosebita - mi-ar place sa o fac si desi imi place si fasolea verde si cea boabe as vrea sa stiu aceasta reteta cu ce fasole este facuta?Sau merge cu oricare?Multumesc.

    ReplyDelete