22.2.13

Tort cu nuca de cocos


Ingrediente blat:
oua – 5 bucati
tarate – 12 linguri
fructoza – 2 linguri
apa – 5 linguri

Ingrediente crema:
fructoza – 3 linguri
tarate – 4 linguri
galbenusuri – 5 bucati
lapte – 1/2 l
stic de vanilie
lamaie (coaja groasa taiata cu cutitul, nu rasa)
migdale rase
portocale maruntite
nuca cocos – 150 g
mar

Ingrediente sirop:
suc de mere
suc de grapefruit

Mod de preparare blat:
Se separa ouale, in albus se pune apa si se mixeaza si se mixeaza pana albusurile devin tari, se adauga fructoza cate putin.

Apoi se adauga galbenusurile, se mai mixeaza pana la incorporare si se opreste mixatul.
Se pune tarata si se amesteca cu o lingura de sus in jos.

Se unge tava cu o lingura de ulei de masline si se pune amestecul de tarata la cuptor, la foc mic.
Timpul coacerii: se verifica cu scobitoarea.

Mod de preparare crema:
Laptele se pune pe foc mic cu vanilia si lamaia, la incalzit (nu la fiert).
Separat se amesteca ouale, fructoza, tarata si un pahar de lapte din cele 500ml.
Cand s-a incalzit laptele se scoate lamaia si vanilia si se toarna aceasta compozitie amestecand continuu la foc mic pana se ingroasa.

Cand s-a racit am amestecat-o cu: migdale rase, 150g nuca de cocos, portocale maruntite, mar in patratele.

Pentru sirop am folosit suc de mere si grapefruit.

No comments:

Post a Comment