19.4.13

Lasagna de legume si verdeata


Lista ingredientelor:
 250 grame foi de lasagna
2 radacini de pastarnac
2 cartofi dulci
2 radacini de fenicul
2 dovlecei
2 morcovi
150 grame sos de dovleac
200 grame de rucola
ulei de masline
1 lingurita de patrunjel tocat
sare, piper
2 catei de ursturoi

Mod de preparare:
Spalati si cojiti  toate legumele.
Taiati feniculul, cartofii dulci, pastarnacul si morcovii in felii subtiri.  Puneti legumele la gratar cate doua, trei minute pe fiecare parte.

Fierbeti foile de lasangna al dente.

Se taie dovleacul in bucati si se fierbe cateva minute in clocot. Se adauga ulei de masline, sare, piper si se face un piure. Zdobiti cateii de usturoi , amestecati  cu patrunjelul tocat, ulei de masline si sare.

Asezati o foaie de lasagna, ungeti-o  cu amestecul de usturoi si verdeata. Adaugati un strat de legume, prin care intersectati  un bol de rosii tocate marunt si piureul de dovlecel. Terminati procesul cu un strat de legume. Repetati procesul pana terminati compozitia, tinand cont ca ultimul strat trebuie sa fie o foaie de lasagna.Coaceti totul 20 de minute in cuptorul incins la 160 de grade.

Se serveste cu salata de rucola.


Timp de preparare: 30 minute

No comments:

Post a Comment