17.4.13

Desert cu quinoa, lapte de migdale, zmeura si caramel de anason


Pentru 4 persoane
300 g de quinoa Primeal
4 pahare de lapte de migdale (600 ml lapte)
20 g zahar alb dintrestie pentru caramel
30 g zahar alb din trestie
1 pastaie de vanilie
2 stelute de anason
zmeura proaspata

Preparare 10 minute : gatire 45 minute

1. Spalati quinoa apoi puneti-o intr-o cratita cu laptele de migdale, 30 g zahar alb din trestie si pastaia de vanilie zdrobita inainte. Puneti pe foc si aduceti la fierbere. Cand incepe sa fiarba dati focul la mic si acoperiti. Amestecati din cand in cand sa nu se prinda de cratita. Fierbeti cam 40-45 minute dupa care lasati sa se raceasca. Daca vi se pare ca preparatul s-a ingrosat prea tare si quinoa nu este asa cremoasa adaugati 1-2 linguri de lapte de migdale.

2. Preparati caramelul : amestecati intr-o cratita mica 20 g de zahar alb din trestie cu 50 ml de apa. Adaugati stelutele de anason si fierbeti la foc mic. Cand preparatul incepe sa se coloreze amestecati pentru a uniformiza si apoi opriti focul.

3. Puneti quinoa cu lapte de migdale in niste boluri de sticla, transparente, stropiti cu caramel si adaugati zmeura proaspata.

Pastrati la rece inainte de servire

No comments:

Post a Comment