12.4.13

Retea simpla cu paste bio


Pentru 2 portii:

- 250 gr tagliatelle bio 
- 1 legatura de patrunjel
- 3-4 catei de usturoi
- 4-5 linguri ulei de masline bio presat la rece
- peperoncino dupa gust
- sare de mare (eu folosesc sare himalayana roz,considerata un superaliment)
- 1 bucata de telina

Se curata usturoiul, se piseaza; se curata patrunjeul si se toaca marunt, eu am pastrat si cateva frunze pentru decor; se curata telina de coaja, se pune la fiert in apa in care veti fierbe pastele, se scoate dupa ce apa da in clocot de cateva ori si se piseaza la fel ca si usturoiul.

Pentru 250 grame de paste avem nevoie de 2,5 l de apa si 2,5 gr de sare. Aveti foarte mare grija la timpul de fierbere si stati cu ochii pe ceas.

Intr-o tigaie incinsa adaugam 2 linguri de ulei, usturoiul si telina pisate, lasam aromele sa se intrepatrunda vreo 2-3 minute la foc mic si adaugam patrunjelul tocat marunt. Dupa vreao 30 de sec luam tigaia de pe foc. Adaugam pastele fierbinti cand sunt gata, plus peperoncino (dupa gust, mie imi plac foooaaarte picante), sare, inca doua linguri de ulei si mai punem pe foc inca 30 de secunde.

Parmezan proaspat ras deasupra si cateva fire de patrunjel si asta e tot.

No comments:

Post a Comment