3.5.13

Supă de macrou afumat şi cartofi noi cu sirop de arţar


Ingrediente

50g faina de orez
Ingrediente
1 bucată mare de macrou afumat, aproximativ 300g, fără oase
½ ceapă tăiată cubuleţe
25g de unt
200g de cartofi noi, curăţaţi de coajă şi tăiaţi felii
400ml supă de pui
100ml de lapte
200ml de smântână dulce
100g pancetta, tăiată cubuleţe
sirop de arţar şi chives tocat, pentru servit

Mod de preparare:


1. Se îndepărtează pielea de pe peşte. Într-o tigaie largă, se căleşte ceapa în unt până se înmoaie, dar nu îşi schimbă culoarea, apoi se adaugă cartofii şi se lasă pe foc pentru alte câteva minute; adaugă pielea, se acoperă cu supa de pui şi se fierbe uşor până ce cartofii sunt moi.

2. Într-o altă tigaie, se dau în clocot laptele şi smântâna. Se pune peştele în tigaie şi se lasă pe foc pentru 3-4 minute. Se ia de pe foc şi se menţine cald; se păstrează amestecul de lapte şi smântână.

3. Pielea de peşte se scoate şi se mixează supa cu un blender, până devine fină. Se adaugă laptele şi smântâna pentru a obţine un aspect cremos şi se potriveşte la gust cu piper negru şi un pic de sare.

4. Pancetta se prăjeşte într-o tigaie de teflon până devine crocantă. Se păstrează caldă. În boluri de supă, se pune câte un pic de peşte şi de pancetta, apoi se toarnă supa. Se stropeşte cu sirop de arţar şi se presară cu chives tocat.

5. V.N. per porţie: 565 kilocalorii, 25g proteine, 40g grăsimi, 21g grăsimi saturate, 28g carbohidraţi, 1g fibre, 19g zahăr, 3,12g sare

No comments:

Post a Comment