27.10.13

Quinoa: reteta simpla si rapida de mic dejun pentru copii

1. Turnati quinoa intr-o canuta goala de cafea, pana o umpleti aproape de varf – aproximativ 100 de grame. Spalati quinoa cu apa turnata la jet slab.

2. Intr-o oala de mici dimensiuni, turnati quinoa din canuta si adaugati doua canute de apa. Aceasta este proportia cea mai buna: o masura quinoa si doua masuri apa. Puneti oala pe foc.

3. Intocmai ca orezul, si quinoa “suge” apa din oala. Fierbeti compozitia pana cand bobitele se maresc, pana devin transparente. Ajustati cantitatea de apa: daca este prea putina – mai adaugati pe parcurs, daca este prea multa – lasati sa se evapore. Eu mai mult de 15 minute nu le-am lasat pe foc.

4. Direct in oala, radeti doua mere peste quinoa si adaugati scortisoara si vanilie, dupa gust.

5. Micul dejun quinoa este acum gata de servire dupa ce se raceste putin.

Finaluri alternative. Retetea mea de quinoa poate avea mai multe finaluri, la fel de apetisante. In loc de apa, puteti folosi lapte pentru a fierbe quinoa. La fel, in loc de mere puteti rade pere, mango sau alte fructe zemoase. Sau poate nu adaugati nicio fructa, ci doar un indulcitor: miere, sirop de agave sau altceva.

No comments:

Post a Comment