28.10.13

Supă de dovleac copt şi măr

(4 porţii, aprox 200 calorii per porţie)

Ingrediente: 1 kg de dovleac, 1/2 kg mere, 1 lingură ulei de măsline, 2 cepe, 5 căţei de usturoi mari, 500 ml supă de pui, sirop de arţar.

Cum se prepară: Curăţă dovleacul de seminţe şi bagă-l la cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de aproximativ 45 de minute, până se înmoaie. Merele tăiate felii şi curăţate de sâmburi se coc la cuptor timp de 25 de minute până devin aurii. Ambele se coc în tavă pe coală de copt, fără ulei.

Într-o lingură de ulei de măsline căleşte cele 2 cepe şi usturoiul la foc mediu, după care adaugi supa de pui, pe care le dai într-un clocot. Mărunţeşte dovleacul împreună cu merele în blender până devin pastă şi adaugă peste supa de pui.

Se serveşte cu felii de măr proaspăt şi puţin sirop de arţar.

No comments:

Post a Comment