30.10.13

Supă-cremă de linte roșie

Ingrediente
ulei de măsline
boia dulce
1 lingură chimion
1 legătură de pătrunjel
3 căței de usturoi
400 g linte
1 ceapa rosie
3 roşii
2 morcovi
1 ardei rosu
1 lămâie

Mod de preparare
1. Pune la fiert aproximativ 2,5 litri de apă cu un praf de sare. După ce a dat în clocot, adaugă lintea și las-o să fiarbă, la foc moderat, cam 30 de minute.

2. Separat, călește ceapa împreună cu usturoiul zdrobit. Adaugă morocovul ras, ardeiul și roșiile tăiate cubuleţe. Stinge cu 500 ml de apă și lasă-le să se înăbușe bine.

3. La final, presară puţină boia, chimion și verdeaţa tocată fin. Pune legumele peste linte și lasă pe foc 30 de minute. După ce a fiert și lintea, zdrobește totul cu ajutorul unul blender. Potrivește gustul de sare și servește cu crutoane


No comments:

Post a Comment