31.10.13

Supă dreasă de cartofi

Ingrediente
500 g cartofi
2 morcovi
1 ţelină
1 rădăcină de pătrunjel
1 dovlecel
2 cepe
1 ceşcuţă cu smântână
1 gălbenuș
pătrunjel
sare
ulei

Mod de preparare
1. Curăţă ceapa, morcovii, ţelina și rădăcina de pătrunjel. Taie-le în cubuleţe nu foarte mici și pune-le la fiert în apă cu un praf de sare și o lingură cu ulei.
2. Când sunt aproape fierte, adaugă cartofii tăiaţi potrivit, iar spre final, dovlecelul cubuleţe.
3. Separat, amestecă smântâna cu gălbenușul și un praf de sare.
4. Potrivește supa de cartofi cu sare și, înainte de a opri focul, drege cu amestecul de smântână și gălbenuș. Aromatizează supa de cartofi cu puţină verdeaţă tocată fin.

No comments:

Post a Comment