24.8.11

Lasagna bologneze


Pentru 6 persoane
  • Timp de pregătire 20 minute
  • Timp de gătire 1h 05
  • Ingrediente

* 3 cepe

* 3 căței de usturoi

* 1 tulpină de țelină

* Ulei de măsline

* 600 g carne de vită tocată

* 15 cl vin roșu

* 600g pastă de tomate

* 1 cutie mică de concentrat de roșii (140g)

* 2-3 vârfuri de ierburi Provence

* Circa 12 frunze de busuioc

* 1 pachet de foi pentru lasagna integrale

* 400 g mozzarella

* Parmezan

* Sare, piper


Se mărunțește ceapa. Se zdrobește usturoiul. Se toacă fin tulpina de țelină.

Într-o tigaie mare se încinge puțin ulei de măsline și se călesc ceapa și usturoiul. Se adaugă țelina, apoi carnea. Se amestecă bine din când în când. Se adaugă vinul roșu li se lasă tigaia pe foc până se evaporă toată zeama.

Se adaugă pasta și concentratul de roșii. Se presară ierburi de Provence și busuiocul tocat mărunt. Se drege de sare și piper, se amestecă încă o dată bine toul și se lasă să fiarbă la foc mic încă 20 minute.

Se unce cu ulei vasul pentru lasagna. Se pune un strat de foi pentru lasagna, apoi un centimetru de strat de compoziție, un strat de jumătate de centimetru de mozzarellla, apoi se repetă operațiile. La sfârșit se presară parmezan și se stropește din belșug cu ulei de măsline. Se acoperă vasul cu o folie de aluminiu și se bagă la cuptor.

Se lasă la cuptor timp de 25 de minute, la o temperatură de 180ºC (nivelul 6), apoi se scoate capacul și se mai lasă 10 minute la 200ºC (nivelul 6/7).

No comments:

Post a Comment