24.8.11

Orez cu bacon


Pentru 4 persoane

Timp de pregătire 10 minute

  • Timp de gătire 35 de minute
  • Ingrediente

* 250 g orez basmati

* 400 g șunculiță tăiată cubulețe

* 2 cutii (de 140 g) de concentrat de roșii

* Ulei de măsline

* Sare, piper


Pentru a fierbe orezul, se pun într-o crăticioară două măsuri de apă la o măsură de orez. Se ține crăticioara pe foc 3 minute, timp în care se amesctecă încontinuu. Se oprește focul, se acoperă oala și se lasă orezul să se umfle o jumătate de oră, timp în care apa trebuie să fie absorbită cu totul de boabe. Se dă la o parte.

Se rumenesc la foc mic cubulețele de bacon, într-o tigaie mare. Apoi se scot cu ajutorul unor linguri, iar grăsimea topită se aruncă.

Se adaugă orezul, concentratul de roșii și ulei de măsline din belșug. Se drege de sare și de piper. Se amestecă bine până când se obține o pastă omogenă.

Se servește cald.

No comments:

Post a Comment