17.9.11

Budincă de ouă cu lapte

Pentru 4 persoane

Timp pregătire 10 minute

  • Timp de gătire 45 minute
  • Timp de refrigerare 3 ore
  • Ingrediente

* 1 litru de lapte

* 6 ouă

* 80 g fructoză

* Câteva picături de esență naturală de vanilie

Se fierbe laptele într-o oală.

Se preîncălzește cuptorul la 150ºC (nivelul 5)

Într-un vas mare, se sparg ouăle și se adaugă fructoza. Se bat ca pentru omletă. Se toarnă treptat laptele fiert peste ouă, în timp ce compoziția se bate în continuare cu telul. Se adaugă vanilia. Se varsă preparatul într-un vas care merge la cumptor sau în castraone individuale.

Se lasă la cuptor 25-40 minute. Budinca de ouă cu lapte este făcută atunci când începe să prindă o crustă aurie deasupra. Se verifică dacă este gata cu vârful unui cuțit. Dacă acesta iese uscat din compoziție, preparatul este gata.

Se scoate vasul din cuptor și se lasă să se răcească, după care se ține la frigider timp de 3 ore.

No comments:

Post a Comment