17.9.11

Piure de vinete

Pentru 4 persoane

Timp pregătire 20 minute

  • Timp de gătire 45 minute
  • Timp de așteptare 3 ore
  • Timp de refrigerare 6 ore
  • Ingrediente

* 5-6 vinete

* Ulei de măsline

* 3 căței de usturoi

* 1 cutie de pastă de roșii (140 g)

* 15 frunze de busuioc

* Sare, piper

Se taie vinetele cubulețe de 1,5 cm. Se gătesc la aburi, până când se pătrund bine.

Se unge o tavă cu ulei, se așază vinetele și se dau la cuptor timp de 30 minute, la 150ºC (nivelul 5). Se lasă să se scurgă bine, timp de 2-3 ore.

Se zdrobește usturoiul și se călește câteva minute la foc foarte mic.

Se varsă vinetele într-un castron mare. Se adaugă pasta de roșii, 4 linguri de ulei de măsline, usturoiul și aporximativ 10 frunze de busuioc, tăiate mărunt. Se sărează și se piperează. Se amestecă bine, apoi se introduce totul în blender, unde se păstrează până se obține un piure.

Se lasă la frigider timp de aproximativ 3 ore.

Se servește cu un fir de ulei de măsline și decorat cu frunzele de busuioc rămase.

No comments:

Post a Comment