15.9.11

Piept de vițel în stil Montignac

Pentru 4 persoane

Timp pregătire 20 minute

  • Timp de gătire 30 minute
  • Ingrediente

* 500 g pipet de vițel

* 500 g jambon de vițel

* 3 cepe mari

* Ulei de măsline

* 1 lămâie

* 1 linguriță de agar-agar (geloză)

* 100 g smântână slabă

* 2 gălbenușuri

* Sare, piper

Carnea de vițel se taie cuburi mari.

Ceapa se curăță și se toacă, apoi se clătește câteva minute în ulei de măsline, fără a lăsa să se coloreze.

Se așază carnea într-o cratiță. Deasuprea se pune o coajă groasă de lămâie, apoi se sărează și se piperează. Se adaugă ceapa. Se acoperă cu apă opărită și se lasă să fiarbă la foc mic timp de 1h 15.

Se iau din cratiță 20-25 cl de zeamă și se amestecă cu agar-agar.

Într-un alt castron, se amestecă smântâna, zeama de la o jumătate de lămâie și gălbenușurie. Se toarnă treptat cei 25 cl de zeamă caldă și se bate amestecul cu telul până când se obține un sos mai vâscos.

Se toarnă sosul peste carnea din cratiță și apa în care a fiert, se drege de sare și piper și se mai lasă să fiarbă ușor timp de câteva minute.

No comments:

Post a Comment