5.9.11

Supă-cremă de roșii

Pentru 4 persoane

  • Timp de pregătire 15 minute
  • Timp de gătire 30 minute
  • Ingrediente

* 1 kg roșii foarte coapte

* 2 cepe

* 4 căței de usturoi

* 3/4 litri de supă de pasăre, degresată

* 1 cutiuță concentrat de tomate (140 g)

* Pătrunjel tocat

* 12 frunze de mentă

* Sare, piper


Roșiile se cufundă în apă fiartă timp de 30 de secunde, după care se scot și se decojesc, se taie în patru și se scot semințele.

Se toacă ceapa. Se curăță și se zdrobesc cățeii de usturoi.

Într-o cratiță mare, se călesc fără grăsime ceapa și câteva felii de roșii.

Se adaugă supa, restul de roșii, precum și concentratul de tomate. Se presară sare și piper și se lasă să fiarbă timp de 20 minute, după care se adaugă usturoiul zdrobit și se amestecă cu mixerul.

Se sevește în farfurii individuale, cu pătrunjel tocat și câteva frunze de mentă pentru decor.

No comments:

Post a Comment