27.10.11

Bavareza de zmeura cu sos

Pentru 5-6 persoane:
         500 g de zmeură
         4 gălbenuşuri
         30 cl de lapte
         6 linguri de edulcorant praf
         3 foi de gelatină alimentară

Înmuiaţi foile de gelatină în apă rece.

Într-o cratiţă, bateţi gălbenuşurile şi adăugaţi laptele. Puneţi compoziţia pe foc moale şi lăsaţi-o să se îngroaşe, până când se ia pe spatulă. Luaţi-o de pe foc.

Amestecaţi cu mixerul zmeura, pentru a obţine un piureu; adăugaţi îndulcitorul. Scurgeţi gelatina şi dizolvaţi-o în crema caldă. Amestecaţi zmeura cu crema.

Turnaţi amestecul în forma unsă uşor cu ulei şi lăsaţi-l să se închege, la frigider, timp de cel puţin 12 ore.
Serviţi-l rece cu sos de zmeură.

Sosul: pasaţi cu mixerul 300 g de zmeură, adăugaţi sucul-de lămâie şi 3/4 lingură de edulcorant.

No comments:

Post a Comment