16.10.11

Clasificarea glucidelor pentru dieta Montignac


GLUCIDE RELE
GLUCIDE BUNE
ZAHĂR DIN TRESTIE
(alb sau roşcat)
CEREALE BRUTE
(grâu, ovăz, orz, mei etc.)
ZAHĂR DIN SFECLĂ
FAINĂ BRUTĂ (necernută)
ZAHĂR BRUN NERAFINAT
PÂINE integrală
MIERE
PÂINE de secară, integrală
SIROP DE ARŢAR
PÂINE cu tărâţe
DULCIURI
OREZ integral
MELASĂ
PASTE din făină integrală
DULCEŢURI, JELEURI
GERMENE DE GRÂU
ÎNGHEŢATĂ DE FRIŞCĂ
BOB VERDE
BĂUTURI DULCI
LINTE
(sucuri acidulate, coca cola)
FRUCTE
FĂINĂ RAFINATĂ
ŢELINĂ
(pentru baghete, franzelă, pesmeţi)
NAP
PRĂJITURI DIN FĂINĂ ALBĂ ŞI ZAHĂR ŞI ZAHĂR
GERMENI DE SOIA
PIZZA
MUGURI DE BAMBUS
BRIOŞE, CORNURI, BISCUIŢI
INIMĂ DE PALMIER
FOIETAJE, SUFLEURI
SALSIFI
PASTE ALBE
VINETE
(spaghete, ravioli etc.)
DOVLECEI
OREZ ALB (rafinat)
CASTRAVEŢI
AMIDON DIN CARTOFI
ROŞII
MORCOVI
RIDICHI
PORUMB
CIUPERCI
AMIDON DIN PORUMB
VARZĂ
GRIŞ, CUŞ-CUŞ
CONOPIDĂ
AMIDON
FASOLE VERDE
CEREALE cernute
PRAZ
FULGI DE PORUMB
ANGHINARE
PETALE DE PORUMB
ARDEI GRAS
– OREZ SUFLÉ
SALATĂ VERDE
ALCOOL (în special distilat)
SPANAC

NĂUT

MAZĂRE USCATĂ

FASOLE USCATĂ

CIOCOLATĂ cu minimum 60% cacao

No comments:

Post a Comment