16.10.11

Clisificarea lipidelor, glucidelor, glucido-lipidelor si a fibrelor alimentare

LIPIDE[1]
GLUCIDE
ALIMENTE GLUCIDO-LIPIDICE
FIBRE ALIMENTARE[2]
CARNE
FĂINĂ
LAPTE
SPARANGHEL
– OAIE
PÂINE
NUCI
SALATĂ VERDE
– VACĂ
BISCUIŢI
ALUNE
SPANAC
– VIŢEL
OREZ
ARAHIDE
VINETE
– CAL
CARTOFI
MIGDALE
ROŞII
– PORC
PASTE
CREIER
DOVLECEI
MEZELURI
GRIŞ
FICAT
ŢELINĂ
PASĂRE
CUŞ-CUŞ
SOIA (făină)
VARZĂ
IEPURE
TAPIOCA
GERMENI DE GRÂU
CONOPIDĂ
PEŞTE
FASOLE USCATĂ
PASTE CU OU
VARZĂ ACRĂ
CRAB
MAZĂRE
NUCĂ DE CAJOU
FASOLE VERDE
CREVETE
LINTE
NUCĂ DE COCOS
PRAZ
LANGUSTĂ
NĂUT
CIOCOLATĂ
ARAHIDE
LANGUSTĂ
MORCOVI
ZAHĂR
ARDEI GRAS
OU
MIERE
MĂSLINE
ANDIVE
UNT
ALCOOL
CASTANE
CIUPERCI
BRÂNZETURI
PORUMB
CASTANE DULCI
NAPI
ULEIURI
FRUCTE
SCOICI
SALASIFI[3]
MARGARINE
FRUCTE USCATE
ST. JAQUES
FRUCTE


STRIDII
LEGUME USCATE


AVOCADO



[1] Toate alimentele care figurează în această coloană (cu excepţia untului, uleiurilor şi margarinelor) conţin şi proteine (protide). (n.a.)
[2] Conţin o foarte slabă proporţie de glucide. (n.a.)
[3] Salsifi, lat. Scorzonera hispanica (n.tr.)

No comments:

Post a Comment