8.3.12

Supa crema de ciuperci

Tip masa: Lipidica
Faza dieta: Faza 1
Portii: 4

Ingrediente:

500 g ciuperci proaspete
1 l smantana dulce
3 legaturi de ceapa verde sau o hasma mica
1 lingurita ierburi aromate sau legume deshidratate
Sare de mare
Piper alb proaspat macinat
Cateva fire de patrunjel pentru decor
2 linguri ulei de masline
Optional: 3 linguri faina de soia sau naut

Pasi pentru executare:

Taiati ciupercile cubulete si ceapa cat mai marunt.

Intr-o cratita cu fundul gros adaugati 2 linguri de ulei de masline. Puneti ciupercile la calit si amestecati de cateva ori. Puneti capacul cratitei si lasati sa se gateasca pentru aproximativ 5 minute. Ridicati capacul si adaugati ceapa. Gatiti ciupercile la foc mic pana capata o nuanta frumoasa de brun. Nu le ardeti! Adaugati faina de soia sau de naut si amestecati. Turnati smantana dulce si legumele deshidratate. Asezonati dupa gust. Lasati sa se fiarba inca 3-5 minute.

Turnati supa intro-un blender avand grija sa nu va opariti. Pastrati insa cateva ciupercute pentru decor. Mixati pana devine o crema fina.

Serviti fierbinte si cu pofta!

No comments:

Post a Comment