30.8.12

Strudel cu dovleac

UMPLUTURA
1,5 Kg. miez dovleac , ras cu extraordinara razatoare Borner si apoi pe foc pana a capatat o consistenta care mi s-a parut buna pt. umplut foile. Pt.ca mai avea destula apa si nu am vrut sa-l fac terci, l-am pus in strecuratoare destul de mult timp.

Am pus fructoza (in mod gresit 2 linguri= prea putin) si l-am lasat sa se raceasca.
6-8 lg. fructoza
scortisoara din belsug, dupa ce s-a racit
coaja de lamaie (optional)

Observatie : studiind multe retete de placinta(strudel) cu dovleac din culinar am constatat ca umplutura se poate face in 3 feluri :

1. asa cum am ales eu sa o fac
2. miezul de dovleac ras, crud ,amestecat cu fructoza ,scortisoara si coaja de lamaie si apoi presarat asa crud pe foaia de placinta. Asta a fost cel mai des folosita.
3. miezul copt in cuptor si apoi pisat si amestecat cu fructoza, scortisoara si coaja de lamaie.

FOAIA

350 faina (1/2 integrala + 1/2 tarate)daca e prea moale se mai adauga faina.
200 ml.apa
3 linguri ulei masline
1 cub de drojdie (nu mai aveam uscata)
sare
2 lg. fructoza
1 lgt.otet de mere (am vazut pe culinar la multe retete)

Am pus in masina de facut paine (sau robot) si apoi am intins cu sucitorul f.f.usor 2 foi. Data viitoare vor fi 3 din aceasta cantitate.
Am pus umplutura in foi , am mai presarat inca putina scortisoara, am rulat foaia si am pus-o in tava.

Am lasat putin in tava sulurile (acoperite cu un prosopel) pana au crescut.
Capetele sulurilor le-am taiat si le-am pus in tava in chip de mini. Data viitoare cred ca le fac pe toate mini.

La cuptor, foc mediu si gata.
Spre sfarsit am "uns" cu apa sulurile

1 comment:

  1. ai un blog foarte util pentru mine care tin dieta Monti. Te-am adaugat in listuta mea de blogroll. Sper sa vrei sa ma adaugi si tu!

    ReplyDelete