17.2.13

Ali Nazik


Ingrediente:
2 vinete de marime mijlocie
2-3 ardei verzi
2-3 catei de usturoi
ardei iute rosu
400g de iaurt gras

Vinetele si ardeii se coc si se curata, dupa care se toaca marunt si se adauga usturoiul pisat, ardei iute rosu sau pasta de ardei (dupa cat de picant va place) si iaurtul (ori smantana acrisoara).

Sosul de carne:
o ceapa
1 ardei verde
500g carne tocata (vita sau miel)
3 rosii cubulete (sau o conserva de 200g de rosii cubulete)
sare si piper

Ceapa tocata marunt si ardeiul taiat julien se pun la calit, se adauga carnea tocata si se lasa toate la imprietenit sub taina capacului. Cand carnea e fiarta (cca. 15 minute) se aduga rosiile cubulete fara seminte sau coaja si se mai lasa pana scade zeama binisor (alte 10-15 minute), amestecand destul de des sa nu e prinda carnea. Se potriveste de sare si piper.

Intr-o forma se asterne patul de vinete, apoi sosul de carne si se presara patrunjel verde.
Se serveste cu paine proaspata.

No comments:

Post a Comment